Vervang uw bespanning op tijd
De bespanning: de motor van uw racket
De bespanning van een tennisracket komt uiteindelijk met de bal in contact. Juist de bespanning van een racket bepaald dan ook in grote mate de eigenschappen van een tennisracket. Door een juiste keuze van snaartype, snaardikte en bespanhardheid kunt u het racket nog beter afstemmen op uw persoonlijke wensen en eisen:

De meeste bespanningen zijn tegenwoordig synthetisch snaren die over uitstekende eigenschappen beschikken (sterk en elastisch). De elasticiteit van een snaar zorgt voor de balversnelling en zorgt ervoor dat trillingen gedempt worden. Helaas loopt de elasticiteit van de bespanning na verloop van tijd terug. Hierdoor worden de trillingen minder goed gedempt en u moet zelf steeds harder slaan om de bal voldoende vaart en lengte mee te geven. Een hogere armbelasting en een verhoogde kans op blessures is hiervan het gevolg. Doordat dit proces zeer geleidelijk verloopt, merkt u dat vaak pas als het al te laat is. Het is dan ook verstandig om regelmatig de bespanning van uw racket te vervangen.
bespanning
bespandiktes
Aankooptips Tennisschoenen
Tennisschoenen kopen?
Let op de volgende punten:

Koop schoenen later op de dag; later op de dag is je voet ietwat opgezet wat meer overeenkomt met de voet tijdens het sporten.

Breng als u nieuwe schoenen gaat kopen je oude schoenen mee: Slijtpatroon van zool en bovenwerk zeggen iets over specifieke behoeftes.

Pas nieuwe schoenen met de sokken die je ook daadwerkelijk gebruikt tijdens het tennissen: dit voorkomt dat de schoen in de winkel perfect lijkt te passen en dat dat op de baan met dikkere of dunnere sokken niet meer zo is.

De duurste schoen is niet altijd de beste: kies voor de schoen die het beste bij uw individuele wensen en eisen past.

Hou met het kopen van tennisschoenen rekening met je voettype; een platvoet heeft bijvoorbeeld meer stabiliteit nodig terwijl een stugge holvoet juist extra demping nodig heeft.
schoenen
bespanhardheid
bjornborg takass tee 4999
Bjorn Borg Taka SS Tee
Meer informatie
bjornborg suzijacket 7599
Bjorn Borg Suzi Jacket
Meer informatie
bjornborg parisa 5599
Bjorn Borg Parisa
Meer informatie
nike advantage printed tank 4499
Nike Advantage Printed Tank
Meer informatie
kswiss hypercourt blauw 13999
KSwiss Hypercourt HB
Meer informatie