Racket Selector
Welk racket past het best bij mij?
De keuze van het juiste racket is afhankelijk van veel factoren. Wat voor een slag heb je:lange of korte achterzwaai? Met wat voor een bespanning speel je? Ben je een beginnende speler, die het van power moet hebben. Of is je niveau zo, dat je wint op balcontrole?

Vragen altijd welkom
Elke racket in dit magazine is voorzien van een type-aanduiding. Dat is handig bij je oriëntatie op een nieuw racket. De type-aanduidingen kom je ook tegen in de Racket Selector. Zo kom je meer te weten over rackets die doen wat jij kan. En wat jij wilt. Je bent natuurlijk altijd welkom met je vragen bij één van de Tennis Center.Algemeen:
• Oversize rackets geven meer comfort en power
ten opzicht van midplus/midsize rackets
• Midplus/midsize rackets geven meer controle
ten opzichte van oversize rackets
racketselector2012
STAP no. 1 IN HET VOETENWERK
De keuze voor de juiste schoen wordt bepaald door twee factoren. Eén: het baantype waarop je gaat spelen; twee: je voeten.
Hieronder lees je waaraan de voor jou juiste schoen moet voldoen.

Pas-tips algemeen
Pas je schoenen bij voorkeur aan het einde van de dag (dan zijn de voeten wat dikker). Pas de schoenen met het soort tennissokken waarmee je normaal ook tennist. Pas beide schoenen. Immers, bij de meeste mensen zijn de linker- en rechtervoet niet even groot.

Spelen op verschillende baansoorten...
Tijdens het seizoen kun je buiten verschillende baantypen tegenkomen: hardcourt, kunstgras en gravel.
Wanneer je op verschillende baantypen wilt spelen, dan kan een schoen met een omnizool de uitkomst bieden. Deze combineert de eigenschappen van verschillende zolen. Gezien het spel op hardere ondergronden, is een omnizool ontworpen om voldoende demping te leveren.

Ik ga op gravel spelen…
Van alle tennisondergronden is gravel over het algemeen het zachtst. Een gravelbaan heeft van zichzelf al een dempende werking. Dit betekent dat de zool van uw gravelschoen niet al het dempwerk zelf hoeft te doen. Het is vooral belangrijk dat de schoen op gravel goed kan draaien en dat hij tegelijkertijd voldoende grip biedt. Kies daarom voor een zool met visgraatmotief. Deze biedt je baanvastheid en draaigemak.

Ik ga spelen op tapijt…
Dit is een ondergrond die erg veel grip geeft. Vandaar dat een tapijtschoen een gladde (profielloze) zool heeft.
Zo kom je niet plotseling stil te staan wanneer je naar een bal glijdt.
Tapijtbanen zijn vaak hard. Daarom is een tapijtschoen meestal extra gedempt. Let op: een schoen met een omni-zool is niet geschikt voor tapijtbanen.

Maakt mijn gewicht uit?
Hoe hoger het gewicht van de speler, hoe harder de impact wanneer hij landt op de baan. Kies voor extra demping, wanneer je lichaamsgewicht daartoe aanleiding geeft. Ook voor spelers die voornamelijk zullen spelen op hardcourt, licht de keuze voor extra demping voor de hand.

Hoe vast moet mijn hiel zitten?
Tennissen en een los zittende schoen, dat gaat niet samen.
Je hiel moet maximaal gefixeerd worden door de hielkap (contrefortkap). Wanneer je in de schoen staat, met losse veters, mag er tussen de zijkanten van de hielkap en de hiel geen ruimte zijn voor een vinger.
Zo kun je er van uit gaan dat de hielkap de hiel voldoende vasthoudt.

Hoe test ik de stabiliteit?
Bij het tennissen maak je veel verschillende bewegingen. Daarom moet de schoen je een goede zijwaartse stabiliteit bieden. Deze stabiliteit test je als volgt. Trek de schoen aan. Veter hem correct dicht.
Maak vervolgens een stevige zijwaartse pas. Staat de bovenschoen recht op de slijtzool? Dan is de stabiliteit voldoende. Ben je een beetje ‘doorgeschoten’?
Kies dan een andere schoen.

Wat is de goede lengte? En breedte?
Veter de schoen correct dicht. Ga staan
en kijk of je hiel goed achterin de schoen zit. Voel nu aan de voorzijde. Bevindt zich tussen je tenen en de neus ongeveer 5 mm ruimte? Dan is de lengte goed.
Wat betreft de breedte: de schoen behoort overal goed aan te sluiten. Doe nu een uitvalspas recht naar voren. Als de schoen goed zit, zijn de tenen niet tegen de neus aangeschoven. Is dit wel het geval, dan is de schoen toch te breed of te klein.
head graphene radical mp
Head Graphene Radical MP
Meer informatie
prince whitels100
Prince White LS 100
Meer informatie
bjornborg taliaskirt mint 5599
Bjorn Borg Talia Skirt
Meer informatie
asics gel challenger 10 9999
Asics Gel Challenger 10
Meer informatie
handdoek aanbieding
Gratis Handdoek
Meer informatie
kswiss hypercourt express HB 12999
KSwiss Hypercourt Express HB
Meer informatie